corriente-vrijwilligerscentrale (Medium)

Op initiatief van Corriente is er in januari 2016 een grote bijeenkomst gehouden met diverse organisaties uit Koudum. Wij kunnen zeggen dat er met veel enthousiasme is gereageerd op onze plannen rondom een op te starten Vrijwilligerscentrale in Koudum (naast het bestaande Stipepunt).

Op dit moment is er een denktank actief om dit idee nog meer ‘handen en voeten’ te geven t.w.: Dorpsbelang, Thuiszorg SWF, Finke, Emmaus-kringloop, Vluchtelingenwerk afd. Koudum en Corriente.

Vooruitlopend op de mogelijke nieuwe website van de Vrijwilligerscentrale Koudum, presenteren wij hier alvast de ideeën en plannen in wording.

Wat wil de Vrijwilligers Centrale bereiken in Koudum? 

Doel

Het leven in de breedste zin van het woord aangenamer maken voor de inwoners van Koudum en hierbij een leefbare en sociale samenleving creëren (en in stand houden)

Dit kan gaan om het helpen van mensen die thuiszorg nodig hebben maar door de invoering van de nieuwe WMO wet en participatie wet dit niet voldoende krijgen of heeft u wat hulp nodig bij kleine klusjes zoals bijvoorbeeld het ophangen van een schilderijtje, het verwisselen van een lamp of het rechtzetten van een tegel dan kunt u bij ons terecht. Wilt u misschien een stukje wandelen of eens met iemand een bakje koffie drinken? Organiseert u een activiteit of bent u op zoek naar vrijwilligers voor uw vereniging of stichting? Neem dan contact met ons op.

Hoe gaan we dit doen? 

Wij hebben een ontmoetingsruimte en in deze ontmoetingsruimte is er de mogelijkheid om even binnen te lopen voor een bakje koffie of thee. Maar ook zal hier al het gevraagde vrijwilligerswerk en aangeboden vrijwilligers werk worden verzameld, en gematcht.

De ontmoetingsruimte is in het pand van Corriente en Decorboo. En vanuit deze plaats zal onze vrijwilligerscentrale worden bestierd.
Adres is ds. L. Tinholtstraat 42 8723 CX  Koudum.

Bestuursleden zijn:

Voorzitter           : dhr. Coos Boomsma
Penningmeester: mw. Simone Koster
Secretaris           : mw. Willeke van der Wal

KvK-nummer    : 66440793

Contactformulier:

Graag geven wij de Koudumers en organisaties uit Koudum nu alvast de gelegenheid om hun vraag en/of aanbod bij ons neer te leggen. dit kunt u doen door middel van het contactformulier in te vullen aan de rechterzijde.

 

Neem contact met ons op

Om in contact met ons te komen kunt u ook dit formulier invullen met uw telefoonnummer. Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.