Door het contact met paarden durf je meer. Ervaar het zelf bij onze

Dagbesteding Sneek

Corriente Arbeidsbureau en Dagbesteding

Bij de dagbesteding in Sneek draait alles om paarden. En om jou natuurlijk.

Door het contact met paarden merk je al vlug dat het grote, maar lieve dieren zijn. Als je eenmaal hebt ontdekt hoe je het beste met ze kan omgaan, durf je steeds meer. En niet alleen met de paarden, vaak ook bij de mensen in je omgeving.

Wat jij wilt bereiken, dat is waar het ons om gaat

Voor je bij Corriente Dagbesteding begint denken we samen na over het resultaat. Waar wil je aan werken en wanneer is dat klaar? Wat daarbij helpt is het stellen van doelen. Die stellen we natuurlijk samen. En we bepalen ook samen of en wanneer ze zijn behaald.

Als je bij ons aan de slag bent kijken we steeds hoe het met je gaat. Of je het nog naar je zin hebt. En dus ook ook of het anders moet, omdat jij dat misschien wilt. Of omdat het ons verstandig lijkt.

We maken afspraken met elkaar. Bijvoorbeeld over hoe laat je begint en hoe lang de pauze duurt. De dagen bij ons kennen een vaste structuur. Je zult veel met de paarden aan de slag zijn. En ja, dat kan soms best even spannend zijn. Maar al snel worden het je beste vrienden, dat weten we zeker.

CONTACT MAKEN

Een paard laat je zien wat contact maken en duidelijk zijn je oplevert. Dat is fijn als je bijvoorbeeld snel onzeker bent. Door het werken met paarden sta je na verloop van tijd steviger in je schoenen. En dan doen anderen ineens wel wat jij vraagt. Hoe dat kan? Het is een resultaat van je houding en gedrag.

Wie zeker overkomt en op het juiste moment de leiding neemt, bereikt meer in het dagelijks leven. Daar gaan we voor!

Flinke stappen

Wij geloven dat je flinke stappen vooruit kunt zetten als je weet wie je bent, wat je belangrijk vindt, verantwoordelijkheid kent en goed contact kunt maken met anderen. Vanuit de beschermde omgeving van Corriente Dagbesteding doorstromen naar een betaalde baan of vrijwilligerswerk is mogelijk, als we allebei de indruk hebben dat je daar nóg gelukkiger van wordt.

Maatwerk

Zoals we al zeiden: wat jij wilt en (aan)kan is van belang. We kijken dus goed naar wat bij je past. In sommige gevallen is Individuele Begeleiding (eerst) beter dan het volgen van Dagbesteding in een groep. Daarnaast bieden we op de locatie van Dagbesteding Koudum ook technische activiteiten, zoals metaal en houtbewerking. Of Nederlandse les, als je daar behoefte aan hebt.

En oja, voor het geval je daar misschien aan twijfelt: het maakt ons niet uit of je man of vrouw bent. Dagbesteding van Corriente is voor iedereen!

JIJ EN HET PAARD

Je mag bij ons ook paardrijden. Maar dit is geen must. Het is namelijk alleen al heerlijk om deze edele dieren te verzorgen. Van borstelen, knuffelen en aaien worden jullie allebei rustig, zo genieten jij en het paard optimaal van het moment.

Misschien heb je een specifiek probleem waar je mee aan de slag wilt. En waar je onze hulp goed bij kunt gebruiken. Vertel het ons, we denken graag met je mee.

FACEBOOK

Klik om ons op Facebook te volgen
Sluit je aan bij onze community en je mist niets!

ADRESSEN

Pimmulierstraat 7, 8602 CL Sneek | Ds. L. Tinholtstraat 42, 8723 CX  Koudum | tel: 0514 850 733 | e-mail: info@corriente.nl