-- -->

Omdat iederen net weer even anders is, biedt Corriente

Verschillende vormen van begeleiding

Corriente Arbeidsbureau en Dagbesteding

Geen mens is gelijk

Gelukkig maar, want dat zou toch een saaie boel zijn? Om aan ieders behoeften tegemoet te komen, biedt Corriente verschillende vormen van begeleiding tijdens de dagbesteding. Omdat de een nu eenmaal beter gedijt in een groep en de ander juist voordeel heeft van een 1-op-1 situatie. Zowel in Koudum als in Sneek bieden we beide varianten.

Dagbesteding in een groep

Samenwerken en veel dingen samen doen staat in onze groepen centraal. Door naar elkaar te kijken, leren we allemaal. Stel, jij kan iets al goed. Dan is het toch mooi als iemand anders met je mee kan kijken hoe je dat doet? Of stel, jij wilt iets proberen, maar weet niet zo goed waar te beginnen. Dan is het toch fijn als je dat met anderen kan overleggen? Er is altijd wel iemand die even tijd voor je heeft. En zo ben je tevens veel in contact met elkaar. Niet alleen leerzaam, ook nog eens reuze gezellig!

Natuurlijk is er altijd deskundige begeleiding op de groep. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je project mislukt, niemand naar je omkijkt of dat de koffiepauze wordt vergeten. Met zijn allen maken we van iedere dag een nuttige en leuke dag.

Individuele begeleiding ‘op de werkvloer’ 

Soms komt het voor dat een groep teveel prikkels geeft. Mensen die praten, machins die draaien… Je raakt er helemaal de kluts van kwijt en wilt rust aan je hoofd. Als je gevoelig bent voor veel prikkels, of bijvoorbeeld angstig of onzeker bent richting anderen is 1-op-1 begeleiding beter.

Bij deze vorm van individuele begeleiding werk jij alleen samen met je begeleider en vormen anderen geen afleiding of reden om onzeker te zijn. Bij deze vorm van begeleiding is het belangrijk dat we goed met elkaar afspreken wat jij wilt bereiken. Samen bepalen we dan hoe we dat gaan doen en wanneer we vinden dat dat is gelukt. Doorstromen naar dagbesteding in een groep is altijd mogelijk.

Individuele begeleiding ‘in de thuissituatie’

Het kan zijn dat je thuis moeite hebt om de boel op orde te houden. Post stapelt zich op, bankzaken zijn ingewikkeld, de gemeente belt met moeilijke vragen, de woningbouwvereniging kondigt een huursverhoging aan… Wij kunnen ons goed voorstellen dat dit soort situaties leiden tot paniek. Je bent niet de enige die dan liever de andere kant op kijkt. Alleen daar worden de problemen vaak alleen maar groter van.

Met deze vorm van 1-op-1 begeleiding scheppen we samen orde in je administratie. We zetten op een rijtje wat er allemaal moet gebeuren, wat eerst belangrijk is en wat misschien nog even kan wachten. Als je het lastig vindt, ondersteunen we bij het contact met verschillende instanties. Zoals de gemeente, of de belastingdienst bijvoorbeeld. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je overzicht hebt in wat er wekelijks moet gebeuren. Hoe je dit het beste doet en waar of bij wie je eventueel om hulp kunt vragen. Zo zorgen we er samen voor dat je niet opnieuw in de problemen raakt.

FACEBOOK

Klik om ons op Facebook te volgen
Sluit je aan bij onze community en je mist niets!

Certificering

ADRESSEN

Ds. L. Tinholtstraat 42, 8723 CX  Koudum | tel: 0514 850 733 | e-mail: info@corriente.nl